Steeds meer bedrijven laten de bonus van de top mede afhangen van duurzaamheids-targets. Maar welke groene prestaties meten de commissarissen eigenlijk?

„Ik geloof dat we een kantelpunt hebben bereikt”, zegt Janet Visbeen, partner Remuneration & Risk in het NRC van 2 mei j.l.

Staatssecretaris geeft duidelijkheid over btw-positie toezichthouders

De staatssecretaris van Financiën heeft op 6 mei 2021 een Besluit gepubliceerd waarin wordt toegelicht of en hoe commissarissen en toezichthouders btw moeten berekenen op hun activiteiten. Voor commissarissen en toezichthouders betekent dit in veruit de meeste gevallen dat zij geen btw (meer) hoeven te berekenen over de vergoeding die zij hiervoor ontvangen.

Governance Update

PwC is als kennispartner verbonden aan het Nationaal Register en publiceert regelmatig in de Governance Update. Klik hier voor de laatste editie

Nieuwe wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR)

Per 1 juli 2021 treedt een nieuwe wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) in werking. Deze wet beoogt de kwaliteit van bestuur en toezicht beoogt te verbeteren bij stichtingen en verenigingen in de semipublieke sector, coöperaties en onderlinge waarborgmaatschappijen. Welke impact dit kan hebben op de organisaties waarop u toezicht houdt, leest u hier.

Digital Trust Insights Survey

Door de uitbraak van het Covid-19-virus en de daaropvolgende toename van het thuiswerken staat cybersecurity weer meer in de schijnwerpers. In Nederland is dat echter nog niet terug te zien in de investeringen in digitale beveiliging. In vergelijking met de rest van de wereld verwachten in Nederland minder bedrijven een budgetverhoging als het gaat om cybersecurity. Dat blijkt uit PwC’s Digital Trust Insights Survey.

Nieuwsgierig naar overig nieuws en publicaties?

Actueel en publicaties - Alle actualiteiten en publicaties van PwC handig op één plek.

Bent u ook al lid van de PwC NL Commissarissen groep op LinkedIn?

Vragen?

Heeft u vragen over een van deze onderwerpen en uw rol als commissaris?

Neem dan contact met ons op via nl_commissarissenontmoetingen@pwc.com

Wilt u content teruglezen/-zien van de vorige update? Klik dan op de betreffende link hieronder:

Corporate Governance

PwC is als kennispartner verbonden aan het Nationaal Register en publiceert regelmatig in de Governance Update.