'Bouwen aan vertrouwen in de economie'

Datum:16 mei 2022

Tijd: 15.00-18.00 uur Locatie: PwC Amsterdam Gastvrouw: Jacobina Brinkman

Spreker:

Mathijs Bouman

Inflatie is terug van weggeweest en domineert momenteel het economische nieuws. Een sterke stijging van het algemene prijspeil kan de koopkracht van huishoudens uithollen en de winsten van bedrijven aantasten. Is deze hoge inflatie tijdelijk of mondt deze uit in een vertrouwenscrisis? Is het beleid van de ECB bevorderlijk of juist nadelig voor de Nederlandse economie en het bedrijfsleven? En welke impact heeft de aanhoudende inflatie op de strategie van een bedrijf of organisatie?

De Nederlandse economie is met een inhaalslag bezig en het nieuwe kabinet heeft op een aantal kritische gebieden forse investeringen in het vooruitzicht gesteld. Dat geeft het bedrijfsleven alle gelegenheid te werken aan het herstel van vertrouwen op thema’s zoals klimaat, arbeidsmarkt en onderwijs. Wat moet een commissaris vanuit economisch perspectief weten over deze thema’s, om van waarde te zijn voor de bedrijven of organisatie(s) waarop hij/zij toezicht houdt? Welke vragen moet hij/zij stellen om het juiste beeld te krijgen van de huidige situatie en de verwachtingen op langere termijn? Vragen waarover we in deze commisssarissenontmoeting in gesprek gaan met macro-econoom Mathijs Bouman. Samen met hem zullen we dieper ingaan op welke economische ontwikkelingen commissarissen een oog moeten houden om langetermijnwaardecreatie te garanderen.

Biografie spreker

Mathijs Bouman

Mathijs Bouman is macro-econoom en journalist. Al meer dan dertig jaar is Mathijs met de Nederlandse en internationale economie bezig, als docent, als wetenschapper, als beurscommentator, schrijver, columnist (oa van Het Financieele Dagblad), journalist en vaste commentator rond economische thema’s bij Nieuwsuur.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Jacobina Brinkman, tel: +31 (0)88 792 7303