Strategische achtergrondsessie:

De wereld vanuit China’s perspectief

Datum: 3 november 2021

Tijd: 15.00-19.00 uur Locatie: PwC Amsterdam Gastvrouw: Jacobina Brinkman

Spreker:

Pascal Coppens

Wie denkt aan (politieke) macht, technologie en innovatie komt haast automatisch uit bij Amerika en de Amerikaanse bedrijven als Google, Apple, Facebook, Tesla of Amazon. Die associatie zorgt voor een enorme blinde vlek. Terwijl de wereld kijkt naar wat er in Silicon Valley gebeurt, raast er ook in China een innovatietrein voorbij. Baidu, Alibaba en Tencent zijn intussen gekende namen van het innovatieve China, maar zij vormen slechts het topje van de ijsberg. Daarnaast heeft het handelsconflict tussen China en de Verenigde Staten gevolgen die Europa en Nederland raken en brengt de Covid 19-crisis veel aspecten die direct of indirect aan China te relateren zijn.

In deze strategische achtergrondsessie geeft sinoloog en technologie-ondernemer Pascal Coppens een inkijkje in het ‘nieuwe normaal’ van China dat voor ons vaak nog als sciencefiction klinkt. Pascal neemt ons in de reis door China onder andere mee in geopolitieke ontwikkelingen, technologie en disruptie, innovatie, customer centricity, inclusiviteit en vertrouwen. Hij biedt een fascinerende kijk op het nieuwe China en het potentieel voor de rest van de wereld.

Wat kunt u leren van het Chinese perspectief op genoemde thema’s en hoe kunt u dit toepassen in uw rol als commissaris/toezichthouder? We bespreken hetgeen u moet weten wanneer uw bedrijf of organisatie een samenwerking opzoekt met Chinese ondernemingen of investeerders. Hoe weet u of zij bij de organisatie passen en hoe kunt u hen vertrouwen? Maar ook wat de effecten zijn van de huidige politieke situatie op de lange termijn?

Biografie spreker

Pascal Coppens

Pascal Coppens is sinoloog en technologieondernemer. Hij woonde en werkte meer dan 20 jaar in China en Silicon Valley. Hij is internationaal spreker bij Nexxworks en geeft keynote speeches over innovatie in China.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Jacobina Brinkman, tel: +31 (0)88 792 7303